Cu cât citești mai mult, cu atât afli mai multe lucruri. Cu cât înveți mai mult, cu atât vei avea mai multe locuri în care să mergi.”Dr. Seuss
În fiecare an, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, celebrată anul acesta pe 10 februarie, milioane de oameni citesc împreună și împărtășesc povești pentru a promova cititul. Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) a fost sărbătorită pentru prima dată în 2010, fiind creată de LitWorld, o rețea internațională de organizații dedicate promovării lecturii și alfabetizării peste tot în lume.
Ziua ZICI ( Ziua Internatională a Cititului Împreună) are rolul de a sărbători bucuria lecturii împreună și de a atrage atenția asupra dreptului la alfabetizare pentru fiecare om. În cei 10 ani de când a fost creată, a devenit o mișcare globală în care s-au implicat milioane de cititori, scriitori și ascultători de povești din întreaga lume.
Date fiind condițiile actuale, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița a marcat această zi printr-un eveniment pe care vă invităm să-l vizionați.
”Cartea face pe copil om deplin; înavuțește pe cel sărac și dă lumină minții. (…) Să ne silim dar cu toții a învăța carte, dacă voim să nu se piardă ceea ce gândim și facem cu viața noastră, ca oameni.”