”Scrisul, pentru mine, este doar gândire prin degetele mele”.
Isaac Asimov
Dragi copii,
✍️dat fiind faptul că se apropie Ziua Mondială a Scriitorilor, celebrată în fiecare an la 3 martie, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița organizează concursul de creație literară
”Îmi place să scriu!”
👉Așadar, dacă îți place să scrii și ai între 7-14 ani, te așteptăm să te înscrii la concurs!
Scopul concursului este acela de a descoperi și a sprijini copiii talentați, cu simț estetic și înclinație pentru scris. Scrisul este un mod de a stimula gândirea.
📝Arta creației îi face pe copii mai siguri pe gândurile și ideile lor. Aceștia își vor putea exprima trăirile cu mai multă ușurință și convingere.
Concursul cuprinde două secțiuni:
– poezie;
– proză.
Categorii: 7–10 ani, 11–14 ani;
📖Tema și stilul literar sunt la alegere dând frâu liber imaginației.
Creațiile literare vor fi tehnoredactate pe format A4, format Word, Times New Roman, caractere de 12, la distanță de un rând, cu diacritice. Participanții se pot înscrie la ambele secțiuni și vor trimite o lucrare pentru fiecare secțiune. Acestea pot fi trimise la adresa de email a bibliotecii: [email protected] până la data de 28.02.2021.
📌Fiecare lucrare va avea menționat în colțul din dreapta sus următoarele date: numele, prenumele, vârsta, școala de care aparține, localitatea și numărul de telefon . Se vor acorda premii constând în diplome și cărți oferite de Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița. Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare secțiune.
Toate lucrările înscrise la concurs vor fi afișate pe un panou expozițional situat la etajul I al bibliotecii în cadrul expoziției numită ”Îmi place să scriu!”.
Succes!🍀