Bună ziua,
dragi cititori!
📌Știați ce pasăre are cea mai întindere a aripilor?
📖Din volumul ”Cea mai bună carte de întrebări și răspunsuri” aflăm că unele specii de albatros pot avea o întindere a aripilor de 3 metri ,mai mare decât a oricărei alte păsări.
Albatrosul este o pasăre de mare care zboară ore întregi deasupra valurilor. El plutește pe curenții de aer, rareori bătând din aripile lungi și înguste.
Precum marea majoritate a păsărilor marine, albatroşii trăiesc în colonii mari. Cuibăresc doar pe insule izolate, cât mai departe de prezenţa şi intruziunea oamenilor. Unele specii, precum albatrosul cu picioare negre (Phoebastria nigripes) clocesc sub copaci, dar majoritatea îşi amenajează cuibul fie în nisipul plajelor, fie în zone pietroase.
📝Albatroşii cuibăresc doar pe insulele unde nu au trăit niciodată mamifere de pradă terestre şi fiecare albatros se va întoarce, la rândul lui, să se împerecheze şi să-şi crească puii pe aceeaşi insulă pe care a eclozat. Un studiu efectuat asupra acestor impozante păsări marine a demonstrat că distanţa de la locul unde a eclozat un albatros până la locul unde îşi va depune mai târziu propria pontă este, în medie, de doar 20-22 metri.
Bibliografie:
”Cea mai bună carte de întrebări și răspunsuri” scrisă de Ian Graham, Paul Sterry și Andrew Langley; traducere de Adina Petrescu, editura Arc, 2004;
Sala de Lectură, Presă și Legislație.
Sursa foto: descoperă.ro