Mihai Beniuc spunea:
”Cartea e de o mie de ori mai preţioasă dacă lângă ea, aproape de ea, în bibliotecă stă o călăuză, bibliotecarul. El o ştie pe cea mai bună pentru tine, pe cea proaspăt sosită, pe cea care ştie a răspunde tocmai la întrebările tale”.
A fi bibliotecar înseamnă, în primul rând, să iubeşti cărţile, să ştii să comunici cu oamenii, cu cei care deschid uşa bibliotecii. Să fii veșnic surâzător și amabil. Să ai un spirit creator și să te dedici veșnic cu entuziasm și perseverență. În concluzie, munca de bibliotecar nu este numai o ocupaţie pur şi simplu, ci una dintre cele mai frumoase, mai distinse și mai nobile profesii.
Astăzi, 27 aprilie, la Sala Arcadia din incinta Centrului Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, cu prilejul Zilei Bibliotecarului și Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor, a avut loc evenimentul cultural ce a cuprins:
-Lansarea revistei ”Printre cărți, nr.2
-Prezentare cărții
”Evaluarea informațiilor din mediul online”
– Dezbatere
”Rolul bibliotecilor în educația media și informațională a cetățenilor”
Invitat: Lect. univ. dr. Robert Coravu
-concert etno-jazz, world music (voce, chitară)
Invitat: Maria Răducanu
Mulțumim pentru prezență domnului Silvian Ciupercă- consilier în cadrul Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Ialomița, domnului Daniel Trifu- manager al C.J.C.P.C.T Ialomița, doamnei Clementina Tudor – manager al Centrului Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, colegilor din instituțiile de cultură, colegilor din bibliotecile publice din județ și tuturor celor care au luat parte la manifestare!
La muți ani, vouă, celor care prin noblețea și frumusețea profesiei, aduceți la viață cărți, oameni și povești!
La mulți ani, dragi bibliotecari!