Ieri, 14 aprilie, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița l-a avut ca invitat în cadrul proiectului ”Întâlnire cu un iubitor de cultură și tradiție” pe domnul Daniel Trifu, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița.
Interviul realizat de colega noastră, Florea Ecaterina, bibliotecar la Secția de Împrumut pentru Adulți, cuprinde o serie de mărturisiri legate de copilăria distinsului invitat precum și relatări despre cântecul popular, sărbătorile și tradițiile locului natal din această perioadă a Sfintelor Sărbători de Paști.
Întrebat unde își regăsește copilăria, invitatul nostru a răspuns: ”aici, pe meleaguri ialomițene, în Bărăganul meu drag, unde se-mpletește arșița soarelui cu Crivățul de iarnă, unde vin păsările primăvara și pleacă toamna, unde mireasma florilor de câmp se împletește cu tot lucrul și munca oamenilor, unde gleznele picioarelor îmi intrau până în profunzime în praful verii…”.
Mulțumim domnului Daniel Trifu, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, pentru faptul că a acceptat invitația de a ne fi alături!

Vă dorim vizionare plăcută!