”Unirea este singura temelie statornică a edificiului viitorului nostru – fără dânsa, ce se va clădi va fi pe nisip”.
Dimitrie C. Brătianu
Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița în colaborare cu Liceul Pedagogic „Matei Basarab” și Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” Slobozia a marcat Ziua Marii Uniri, înfăptuită la 1 decembrie 1918, anul acesta împlinindu-se 104 ani de la unire.
Manifestarea s-a deschis cu intonarea
imnului României, unul dintre simbolurile care definesc tradiția, istoria și credințele națiunii noastre.
Evenimentul și-a continuat activitatea cu intervenția doamnelor profesoare de istorie Carmen Ionescu și Nicoleta Trifan, care au vorbit despre importanța actului istoric. În continuare, Ignea Cristian, elev în clasa a VII-a B, a interpretat cântecul ”Noi suntem români”, Coleș Iuliana, elevă în clasa a XI-a B, a susținut o prezentare PowerPoint despre Marea Unire, Badea Corina, elevă în clasa a XII-a, a recitat o poezie compusă de Bucoș Simeon, elev în clasa a V-a, toți cei menționați aparținând Liceului Pedagogic ”Matei Basarab” din Slobozia.
Corul de fete de la Liceul Pedagogic ”Matei Basarab” Slobozia, coordonat de prof. Sebastian Tudora, și Corul de băieți de la Seminarul Teologic ”Sf.Ioan Gură de Aur” Slobozia, pregătiți de preot prof. Cătalin Stanciu și îndrumați astăzi de domnul pedagog Ștefan Lucian, au oferit momente muzicale, inducând publicului emoția și bucuria de a fi român.
Mulțumim tuturor!
La mulți ani, români! La mulți ani, România!