Astăzi, 21 martie 2022, începând cu ora 13.00, la Sala Studio din incinta Centrului Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, în parteneriat cu Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia și Seminarul Teologic Ortodox ” Sf. Ioan Gură de Aur” Slobozia, a sărbătorit una dintre formele cele mai frumoase ale exprimării și ale identității culturale și lingvistice a popoarelor: Poezia.
Ziua Internațională a Poeziei a fost declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.
În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea volumului de poezii ”Fir de Viață”, autor diacon Iulian Turtoi. Întâlnirea literară a continuat cu recitaluri de poezie susținute de elevi ai Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Slobozia, coordonați de doamna profesoară David Mihaela și elevi ai Seminarului Teologic Ortodox ”Ioan Gură de Aur” Slobozia, însoțiți de Pr.prof Maxim Budea.
Manifestarea s-a încheiat cu momentul poetic oferit de doamna bibliotecar Florea Ecaterina.
Mulțumim pentru momentele artistice oferite elevilor Răduță Gabriel și Răduță Andrei de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia și elevului Bucureșteanu Florin de la Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur” Slobozia.
De asemeni, mulțumim pentru prezență domnului Florin Vlad- director al Muzeului Județean Ialomița, domnului Dobre Gheorghe-redactor șef Revista Helis, domnului Costel Bunoaica- scriitor ialomițean, și tuturor celor care au luat parte la acest eveniment deosebit dedicat poeziei.
La mulți ani, Poezie! La mulți ani, dragi poeți!