”În cărți există mai multe comori decât în toate cuferele piraților de pe ”Insula Comorii”, spunea Walt Disney, a cărei lume a prins contur dintr-o imaginație înflăcărată a paginilor marilor povești ale lumii.
2 februarie este Ziua Internațională a Cititului Împreună(#ZICI2022), zi ce își propune să aducă oamenii împreună prin ”cea mai frumoasă și mai de folos zăbavă, cetitul cărților”.(Miron Costin).
Prima activitate dedicată acestei zile a avut loc la Secția de Împrumut pentru Copii și i-a avut ca participanți pe elevii clasei a I-a C de la Școala Gimnazială ”Sf. Andrei” din Slobozia, coordonați de doamna prof. înv. primar Voinea Marina.
Întrebați de ce este important cititul sau ce învățăm cu toții din cărți, copiii au răspuns că lectura îi ajută să se documenteze, să afle informații noi și să aibă un comportament frumos în societate.
Împreună am citit câte un fragment dintr-o poveste și am împărtășit păreri despre povești și personaje. La sfârșit, elevii au fost răsplătiți cu bomboane și semne de carte oferite de Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița.
Citind împreună schimbăm lumea!