Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor și Zilei Bibliotecarului , Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița a desfășurat astăzi, 23 aprilie, la Sala Arcadia a Centrului Cultural ”Ionel Perlea”, evenimentul dedicat celui care iubește cărțile, care găsește întotdeauna acel limbaj de a comunica cu litera scrisă, cu oamenii – Bibliotecarul.

Mulțumim pentru prezență: domnului Cătălin Grigore – vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița, domnului Șerban Codrin-scriitor, domnului Cătălin Stanciu- director al Centrului Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale Ialomița, doamnei Elena Pacală – director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Ialomița, colegilor din instituțiile de cultură, colegilor din bibliotecile publice și tuturor celor care s-au alăturat manifestării.
Mihai Beniuc spunea: ”Cartea e de o mie de ori mai preţioasă dacă lângă ea, aproape de ea, în bibliotecă stă o călăuză, bibliotecarul. El o ştie pe cea mai bună pentru tine, pe cea proaspăt sosită, pe cea care ştie a răspunde tocmai la întrebările tale”.
La mulți ani tuturor bibliotecarilor!
Mulțumim elevilor: Petcu Vanesa, Maria Ghiță și Clopotaru Marcu, coordonați de dna prof. Laura Gheorghe, pentru momentul artistic susținut.