Știați că…
fabulosul om al zăpezilor, numit Yeti, a fost descoperit în masivul hymalayan?

Urmele pașilor pe care cercetătorii le-au descoperit de mai multe ori semănau cu cele ale unui uriaș corpolent.
Populația din Tibet crede de mai multe secole că niște vietăți asemănătoare maimuțelor, înălțate în două labe, cu brațe lungi și cu părul gros și zbârlit, trăiesc în zăpezile permanente din Himalaya.Urmele acestor creaturi sălbatice și misterioase, numite și Oamenii Zăpezilor, ar fi fost observate și pe alte continente.
Alte relatări, înainte de cele ale profesorului Rene von Nebeski Wojkowitz, care a trăit 3 ani în Tibet și Siukkim, vorbesc de ființe mult mai mari. După acesta, Yeti măsoară în medie 2,10 până la 2,25 metri și are pielea cafenie închisă. Deosebit de impresionante sunt brațele sale care ajung până la genunchi, creștetul îngust, fruntea foarte teșită și arcadele pronunțate.
În fosta Uniune Sovietică, se cunosc peste 50 de denumiri diferite, în funcție de regiuni, pentru acești yeti, cea mai frecventă fiind denumirea de origine mongolă ”alma”.
Povestiri despre urmele specifice și despre întâlnirile cu sălbaticii oameni-maimuțe se adună din toată lumea. În 1980, un alpinist a putut fotografia urme de tălpi lungi de 36 cm și late de 17, care nu se referă la niciun animal cunoscut.

#haionlinelabibliotecă📚
#Bji #BibliotecaJudețeanăIalomița

Bibliografie:
Felix R.Paturi, MARILE ENIGME ALE LUMII, Editura Vestala,1999.