Noutățile editoriale din luna aprilie pe care le puteți descoperi  la Biblioteca Județeană Ștefan Bănulescu Ialomița, pe Secția de împrumut carte pentru adulți.

 

 

McEvan, Ian. Gândacul. Traducere din limba engleză de Dan Croitoru. Iași: Polirom, 2020, 168 p.

 

 

 

 

 

 

 

Franzen, Jonathan. Ce-ar fi să nu ne mai prefacem? Să recunoaștem că nu putem opri catastrofa climatică. Traducere de Maria-Magdalena Anghelescu și Radu Pavel Gheo. Iași: Polirom, 2020, 72 p.

 

 

 

 

 

Stănilă, Moni. Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare. Iași: Polirom, 2019, 199 p.

 

 

 

 

 

 

Liiceanu, Aurora. Sindromul Greta Garbo: despre celebritate și anonimat. Iași: Polirom, 2020, 207 p.

 

 

 

 

 

Di Pietrantonio, Donatella. Cea care se întoarce. Traducere din limba italiană de Mihaela Găneț. Iași: Polirom, 2020, 224 p.

 

 

 

 

 

Chavagneux, Christian. Cele mai faimoase escrocherii din istorie: de la colierul reginei la afacerea Madoff. Traducere de Nicolae Constantinescu. Iași: Polirom, 2020, 415 p.

 

 

 

 

 

Copăceanu, Mihai. Ghid de supraviețuire în pandemie: 500 de sfaturi de la adolescenți pentru adolescenți și părinți. Cuvânt-înainte de acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici; Prefață de prof. univ. dr. Daniel David. Iași: Polirom, 2020, 264 p.

 

 

 

 

Culianu, Ioan Petru. Jocurile minţii: Istoria ideilor, teoria culturii, epistemologie. Ediţie îngrijită de Mona Antohi şi Sorin Antohi; Studiu introductiv de Sorin Antohi; Traduceri de Mona Antohi, Sorin Antohi, Claudia Dumitru… Iași: Polirom, 2019, 384 p.

 

 

 

 

Dikötter, Frank. Cum să fii dictator: cultul personalității în secolul XX. Traducere de Doru Căstăian. Iași: Polirom, 2020, 311 p.

 

 

 

 

 

 

Montefiore, Simon Sebag. Stalin: Curtea țarului roșu. Traducere de Cătălin Drăcşineanu. Iași: Polirom, 2020, 568 p.