EXPOZIȚIE ANIVERSARĂ: MARC LEVY,
născut în data de 16 octombrie 1961, este scriitor și producător de film francez.
Marc Levy și-a început studiile universitare la Paris-Dauphine. În 1983, al doilea an de studiu, își înființează prima firmă, Logitec France, cu ajutorul unui împrumut bancar pentru studenți. Anul următor pleacă în Statele Unite unde creează alte două firme Spectrum Hollobyte și Rainbow Image.
În mai 1991 a fondat cu doi prieteni (arhitectul Manon Sbaïz și Remi Mangin, inginer) o mică societate de construcții. Echipa astfel constituită a dezvoltat un concept original în care se asociau informatica, arhitectura și ingineria imobiliară. Astfel s-a născut Societatea Eurythmic-Cloiselec.
Anul 1998, îi oferă lui Marc Levy noi oportunități. El scrie “Și dacă e adevărat?”, pornind de la o povestire pe care a inventat-o pentru fiul său. În 17 ianuarie 2000, ziua în care a apărut în Franța romanul „Și dacă e adevărat?”, Marc Levy demisionează din cabinetul său de arhitectură. Se mută la Londra unde trăiește actualmente și se consacră scrisului.
„Și dacă e adevărat?” cunoaște un imens succes în librării. Cartea este publicată în 36 de limbi.
Cel de al doilea roman al lui Marc Levy, „Unde ești?” (Ed. Trei, 2006), publicat în noiembrie 2001, precum și cel de al treilea roman, Sept jours pour une éternité, publicat în februarie 2003, au confirmat acest succes: ele se află în prezent în topul celor mai vândute cărți, fiind traduse acum în lumea întreagă.
Atras de cinema, Marc Levy a scris primul său scenariu original în cursul primului semestru din 2002, A Deux Pas de Chez Toi. La sfârșitul lui 2003 el a realizat un scurt metraj pentru Amnesty International. În 2004, apare romanului „În altă viață” (Ed. Trei, 2005), iar în 2005, romanul „Te voi revedea” (Ed. Trei, 2005) continuă acțiunea din „Și dacă e adevărat?” (Ed. Trei, 2003, 2006).
Vă așteptăm la Secția de Împrumut pentru Adulți pentru a descoperi volumele scriitorului Marc Levy!