Astăzi, 25 mai 2021, la Sala Studio a Centrului Cultural ”Ionel Perlea” a avut loc evenimentul cultural dedicat marelui scriitor ialomițean, Ștefan Bănulescu, ”un scriitor pentru eternitatea Bărăganului”, de la a cărui moarte se împlinesc 23 de ani.
Personalitate marcantă a literaturii române, proza lui Ștefan Bănulescu este un univers de ficțiuni echivoce, care ne descoperă amintirile unui prozator eminent, un romancier original, creatorul unui spațiu imaginar imposibil de confundat în literatura română.
Opera lui Ștefan Bănulescu fascinează prin izul miraculos degajat la lectură, deși lumea conturată de autor este reală, situată în imensitatea Câmpiei Bărăganului. S-a vorbit despre realismul magic al scrierilor sale, care dau o perspectivă nouă asupra realului, infuzat de mit.
Manifestarea a cuprins:
– gânduri pentru cititori/utilizatorii bibliotecii de la fiica scriitorului, Sultana Bănulescu;
-prezentare: biografia și opera scriitorului;
-moment literar oferit de elevi ai Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Slobozia, care au lecturat fragmente din ”Cartea Milionarului” de Ștefan Bănulescu, coordonați de doamna prof. Tărăcilă Mariana;
-festivitatea de premiere a concursului județean de creație literară ”Ștefan Bănulescu”, Ediția I, 2021;
-momente artistice susținute de elevii Liceului de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia: Petcu Vanesa și Ghiță Maria.
Aflat la prima ediție, Concursul de creație literară ”Ștefan Bănulescu” s-a adresat tuturor creatorilor din județul Ialomița și a avut ca scop stimularea creației originale și afirmarea unor nume noi în sfera preocupărilor literare.
S-au înscris la concurs elevi de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia, elevi de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia și adulți cu vârsta cuprinsă între 40 și 58 de ani.
Felicitări tuturor participanților și mulțumim celor care s-au alăturat cu interes evenimentului!