Festivalul-Concurs de Tradiţie Culinară Ialomiţeană „La Casa Tudorii“ se înscrie în strategia Consiliului Judeţean Ialomiţa de a promova valorile perene ale tradiţiei ialomiţene în toate formele sale de manifestare.
Ajuns în acest an la ediția a X-a, evenimentul s-a desfășurat în perioada 7 – 9 octombrie 2022. Manifestarea a debutat cu „Parada Festivalului”, pe 7 octombrie, la Slobozia, pe Bulevardul „Matei Basarab”. Pe 8 și 9 octombrie, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală „Orașul de Floci” – comuna Giurgeni, au avut loc acțiuni cu caracter cultural, reconstituri istorice, spectacole folclorice cu invitați de marcă și concursul propriu-zis de tradiție culinară ialomițeană.
Creativitatea a fost punctul forte pentru cei mici unde au participat la atelierul organizat de Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița realizând cu ajutorul creioanelor 3 D românași și româncuțe, cămăși și ii cu motive tradiționale și o multitudine de semne de carte. Pe lângă acestea biblioteca a primit cu brațele deschise pe toți vizitatorii ce au dorit să servească o „cafea cu aromă literară” răsfoind o carte sau o revistă din colecția de gastronomie expusă.
Felicitări tuturor pentru implicarea și reușita acestui mare festival!
« de 2 »