Festivalul – Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „LA CASA TUDORII”, ajuns în acest an la ediția a XI-a, a avut loc în perioada 13 – 15 octombrie, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală „Orașul de Floci”, comuna Giurgeni.
Eveniment de tradiție în Câmpia Bărăganului, festivalul este organizat de Consiliul Județean Ialomița și Muzeul Județean Ialomița, în parteneriat cu instituțiile județene de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Județean Ialomița – Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița.
În acest an, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița a organizat Ateliere de lucru – Hârtie de mână și țesut papură susținute de Asociația „Moara de Hârtie” din comuna Comana județul Giurgiu, copiii învățând astfel să realizeze rogojini, un meșteșug demult uitat. De asemeni, aceștia au scris pentru prima dată o scrisoare adresată mamei lui Mihai Viteazul, TUDORA, satisfăcându-și curiozitățile despre viața și copilăria lui Mihai Viteazul. Tot ce au realizat copiii în cadrul celor 2 ateliere au constituit daruri pentru ei și pentru prietenii lor. Cele două ateliere s-au bucurat de un real succes în rândul participanților, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
În cadrul evenimentului a fost organizata și o expoziție de carte din colecția „Gastronomie” a bibliotecii.
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături!
« de 3 »