”Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet, pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc. Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate, și câte o stea va veșteji pe cer în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale.”
George Călinescu
Cu prilejul comemorării a 133 de ani de la trecerea în eternitate a poetului nostru național, Mihai Eminescu, Consiliul Județean Ialomița prin Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița și Centrul Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, în parteneriat cu Asociația Culturală FEEDBACK Iași, au organizat un spectacol extraordinar intitulat ”Eminescu, om, geniu și poet divin”, susținut de maestrul EUGEN DOGA și marele actor DOREL VIȘAN.
Evenimentul, dedicat operei eminesciene, a avut loc ieri, 15 iunie, începând cu orele 18.00, la Sala ”EUROPA” a Consiliului Județean Ialomița.
Mulțumim pentru prezență domnului Marian Pavel- președinte al Consiliului Județean Ialomița, domnului Silvian Ciupercă- consilier în cadrul Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Ialomița, domnului Adrian Ionescu- secretar general al județului Ialomița, domnului Gabriel Mușat- viceprimar al Municipiului Slobozia.
De asemenea, mulțumim colegilor din instituțiile de cultură, colegilor din bibliotecile județene Brăila și Călărași, partenerilor media, colaboratorilor și tuturor celor prezenți la eveniment!
« de 2 »