Expoziție Calendar Ialomițean – sărbătoritul lunii octombrie
Buleandra Alexandru
Pseudonimul lui Alexandru Buleandră. S-a născut la 27 octombrie 1954, în Ianca, județul Brăila. Filozof, eseist, istoric literar, folclorist.
Urmează cursurile Liceului Teoretic din Urziceni, județul Ialomița, promoția 1973 și pe cele universitare la Facultatea de Filosofie din București, promoția 1978.
A fost director al Casei Orășenești de Cultură Urziceni, bibliotecar responsabil (1990-2007) și director al Bibliotecii Municipale „Constantin Țoiu” din Urziceni (2007-2017).
În Urziceni, participă la ședințele cenaclului literar „Dor fără sațiu”, organizează întâlniri cu scriitori, de la Ștefan Augustin Doinaș, Mircea Dinescu, Eugen Simion, la Stelian Tănase și Cristian Teodor.
Colaborează la revistele Helis, Litere, Oglinda literară, Observator cultural.
Debutează în volum cu lucrarea „Vasile Alecsandri și cazul Miorița – o anchetă literară”, Editura Helis, Slobozia, 2006.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București de Critică, Eseistică și Istorie Literară (2010), al Asociației Culturale Helis (2007) și al Societății Scriitorilor Târgovișteni (2009).
Din volumele publicate amintim: „Vasile Alecsandri și cazul Miorița”, „Experimentul Iov”, „Nevoia de poveste, eseuri și aplicații”, „Din Fondul Documentar al Bibliotecii Municipale Constantin Țoiu” ș.a
Pe această cale vă dorim multă sănătate, putere de creație și un sincer, La mulți ani!