„Artă și Calculatoare: Este ChatGPT Creator?” s-a numit conferința susținută astăzi de invitatul nostru Dr. Marius Stan, cercetător și scriitor din Chicago.

Dr. Stan folosește inteligența artificială (IA) și simulările computerizate de înaltă performanță pentru a înțelege și prezice proprietățile sistemelor complexe. În 2021 a decis să se dedice unor proiecte personale centrate pe utilizarea IA în știință, tehnologie și artă. În prezent scrie o carte despre inteligența umană și cea artificială și un roman, ambele în limba engleză.
„Am încredere că inteligența artificială va îmbunătăți viața, că are deja un impact pozitiv asupra științei, tehnologiei, societății umane în general. Tocmai de aceea, el consideră că inteligența artificială(AI) nu poate face rău oamenilor, deoarece oamenii, creierul uman, fiinţa umană este mult mai complexă decât atât…de exemplu un calculator nu are simțul umorului, nu poate să spună o glumă bună”. Evenimentul face parte din programul Salonului Anual de Carte, ediția XXXII, bucurându-se de prezența scriitorilor ialomițeni, elevilor și cadrelor didactice și a reprezentanților instituțiilor de cultură. Tuturor vă mulțumim!
« de 2 »