Astăzi, 23 aprilie, a avut loc redeschiderea instituțiilor de cultură ce-și desfășoară activitatea în incinta Centrului Cultural ” Ionel Perlea” Ialomița.
Startul evenimentelor a fost dat de deschiderea oficială în cadrul căreia au luat cuvântul: Adrian Ionescu – secretar general al județului Ialomița, Alexandru Potor – administrator public al județului Ialomița, Clementina Tudor – manager Centrul Cultural ”Ionel Perlea” Ialomița, Elena Balog – manager Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița și Cornelia Ciopontea – reprezentant al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița.
Prima manifestare culturală cuprinsă în programul dedicat acestei zile a fost organizată de Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița și s-a desfășurat în Sala Studio din incinta Centrului Cultural ” Ionel Perlea” Ialomița.
Manifestarea, dedicată Zilei Mondiale a Cărții și a Dreptului de Autor, precum și Zilei Bibliotecarului din România, i-a avut ca invitați pe: conf. dr. Otilia Sîrbu, Dragoș Adrian Neagu – președinte Asociația Națională a Bibliotecarilor din România, Sorin Burlacu – director Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” Buzău, Simona Preda – brand manager Editura Corint.
În cadrul întâlnirii a avut loc lansarea cărții ”Secretul bibliotecarei”, autori Marie Benedict și Victoria Christopher Murray, Editura Corint, 2024 și dezbaterea intitulată ”Biblioteca – spațiu de trăit”.
Mulțumim pentru prezență domnului Firiță Carp – director Editura Detectiv Literar, scriitorilor ialomițeni, colegilor din instituțiile de cultură, colegilor din bibliotecile publice și școlare, precum și tuturor celor care s-au alăturat manifestării!
De asemenea, mulțumim pentru recitalul la pian și vioară oferit de doamna prof. Emilia Bălan și de Florin Stan, elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia.
Tot astăzi a apărut și numărul 6 al Revistei ”Printre cărți”, editată de Biblioteca Județeană Ialomița cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița.
Mihai Beniuc spunea:
“Cartea e de o mie de ori mai preţioasă dacă lângă ea, aproape de ea, în bibliotecă stă o călăuză- Bibliotecarul. El o ştie pe cea mai bună pentru tine, pe cea proaspăt sosită, pe cea care ştie a răspunde tocmai la întrebările tale”.
La mulți ani tuturor bibliotecarilor!
« de 2 »