”La vremea asta joc. Joc şi interpretez tot felul de personaje. Potrivite pentru vârsta mea, pentru experienţa mea, pentru viaţa pe care am trăit‑o. Joc şi particip în tot felul de spectacole, evenimente artistice. Mă pregătesc aşa cum o fac de‑o viaţă: mai întâi citesc textul (de şapte ori fiecare replică, apoi totul), repet mişcarea, respect indicaţiile. Dar, mai ales, mă documentez: citesc, ascult (muzică şi poveşti), încerc să reconstitui fapte reale sau să‑mi imaginez o epocă, o lume. Uneori reuşesc, alteori doar îmi închipui. Dar pentru mine e foarte important. Învăţ, studiez, descopăr”.(Maia Morgenstern)
Astăzi, 20 octombrie, la Salonul Anual de Carte am avut bucuria și onoarea de-a întâlni o mare actriță:
MAIA MORGENSTERN
Având o viață atât de interesantă, de-a lungul căreia a strâns amintiri de neprețuit, Maia Morgenstern a decis să împărtășească o parte din trăirile și experiențele sale în volumul lansat în cadrul evenimentului – ”Eu sunt Maia”, publicat la Editura Litera.
Cu o sală arhiplină, printre zâmbete și aplauze, Maia Morgenstern ne-a captivat cu poveștile, experiențele de viață și dragostea față de carte. Reverență!
Mulțumim tuturor pentru participare!
« de 2 »