Biblioteca vie

28 iunie 2016


Click aici pentru Galeria Foto 2016

Omagiu lui Eminescu

15 iunie 2016


Click aici pentru Galeria Foto 2016

Intalnire cu scriitoarea Otilia Sarbu

6-12 iunie 2016

Săptămâna culturala slobozeana

8 iunie 2016

Si eu comunic corect

3 iunie 2016

1 IUNIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

1 iunie 2016

Lansarea revistei Şcolii Postliceale Sanitare cu titlul: EDUCAŢIE ŞI SĂNĂTATE

25 mai 2016

ŞTEFAN BĂNULESCU, un scriitor pentru eternitatea Bărăganului, acţiune ce aparţine proiectului BIBLIOTECA VINE LA TINE

25 mai 2016

Și eu comunic corect!”

13 mai 2016

Lansare de carte regala si sesiune de autografe

11 aprilie 2016

Mircea Dinescu

Mircea Dinescu si Poezia pe sticla

Emisiuni TV

Orhan Pamuk MA NUMESC ROSU

În perioada februarie-septembrie 2007 la postul local de televiziune Antena 1 Slobozia, sub genericul "O CARTE PE SAPTAMâNA" au fost prezentate o serie de emisiuni, realizate de Mihaela Racoviteanu, directorul Bibliotecii Judetene. Aceste emisiuni culturale, au avut scopul atragerii membrilor comunitatii locale si judetene, catre biblioteca si lectura, în general. Volumele prezentate fac parte din colectiile Bibliotecii Judeţene Ştefan Banulescu Ialomiţa iar autorii lor, câstigatori ai Premiului Nobel pentru Literatura, scriitori care au marcat literatura universala.

Amintim debutul pledoariilor pentru lectura, facut cu volumul Ma numesc Rosu al lui Orhan Pamuk, câstigatorul Premiului Nobel pentru Literatura în anul 2006, editat la Editura Curtea Veche. Au urmat Malone moare , de Samuel Beckett, unul dintre cei mai inovatori scriitori ai secolului al XX-lea, editata de Editura EST sau Alba ca Zapada si cei sapte pitici a îndragitilor Fratii Grimm, un document cu o prezentare mixta, pe hârtie si suport electronic-CD, o carte pentru copiii de toate vârstele.

A fost prezentata deasemenea, prima carte tiparita, Cartea Cartilor sau Biblia, un volum ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nici unui crestin...

Carti celebre, care au cunoscut si dramatizari la fel de celebre, au fost incluse în programul duminical al Antenei 1 Slobozia: Ramasitele zilei, de Kazuo Ishiguro, premiat cu o seama de premii internationale pentru opera sa, Memoriile unei gheise, în parte roman istoric, în parte basm, bestseller international scris de Arthur Golden.

Pianista, de Elfriede Jelinek este un alt bestseller international, ce face parte din colectiile Bibliotecii Judetene si care a cunoscut deasemenea o ecranizare de succes, autoarea fiind premiata în anul 2004 cu Premiul Nobel pentru Literatura.

Carte Iisus

Emisiuni Radio


CARTILE FOAMEA

Articole de presa

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine